Anna ideasi Kantasataman suunnitteluun!

Kotkan kaupungin sivuilla tarjotaan mahdollisuus osallistua kantasataman suunnitteluun.  http://www.kotka.fi/
 
Kotkalaisten kannattaisi laittaa aivonystyrät jylläämään ja ehdottaa mitä innovatiivisimpia ekologisia ideoita. Jos ja kun alueesta halutaan tehdä Kestävän Kehityksen alue, niin avuksi tarvitaan kansalaisten tuki.
 
Eli, nyt kaikki villeimmätkin ajatukset ovat sallittuja. Mielestäni tässä vaiheessa ei ole lainkaan hullua ehdottaa viherkattoja joissa kasvaisi kesällä omat tomaatit ja kurkut, tai lämmitysmuotoa jonka energialähteenä toimisi aaltovoima tai läheisten tehtaiden lauhdeveden lämpö. Lisäksi voisi miettiä luonnonvarojen hyödyntämistä viihtyisyyden lisääjänä mm. sadeveden talteenotto ja johdettuna esimerkiksi suihkulähteeksi tai kala-altaaksi sisällä rakennuksissa. Kala-altaasta vesi voitaisiin johtaan kiertoon vaikka niin, että sitä käytettäisiin sellaisissa kohteissa joissa ei tarvita juomakelpoista vettä (esim. wc-pöntön huuhtelu).
 
Katutasojen huoneistot voisivat kesäkaudella toimia Slow Life -tyyppisinä nettikahviloina joissa olisi mukavat säkkituolit ja rauhoittavia lukunurkkia. Kahvilan katutason ikkunoissa julkaistaisiin ”päivän blogi”, runo tai tarina joka on syntynyt kahvilan inspiroivassa ympäristössä. Kahvilassa voisi vaikka ottaa pienet torkut… Se voisi olla tapaamispaikka nuorille ja vanhuksille missä nuoret kirjoittaisivat vanhusten tarinoita ylös tietokoneille ja arvokkaat tarinat saataisiin näin talteen (tämä ei ollut minun idea, vaan kuulin sen eilen kahvihuoneessa). Talvisin, kun kaupunki hiljenee, nämä tilat otettaisiin muuhun käyttöön (esim. asumiskäyttöön tai kokoustiloiksi).    
 
Sitten kannatan ehdottomasti kauppahallia! Masterplanissa on suunniteltu yksi satamahallin rungoista säästettäväksi ja peitettäväksi kasvihuonemuovilla: syntyisi suuri asukkaiden yhteinen palstakasvihuone ja sosiaalinen sisätila talveksikin.  Kauppahallista saisi tuoretta lähiruokaa ja luomutuotteita. Myös käsityöläisillä voisi mielestäni olla siellä tiloja. ALA arkkitehtien Masterplanissa sanotaan myös seuraavaa: ”Osa alueen uusista puista on omenapuita: näistä tehdään alueen oma siideri, jota tarjoillaan Siideritalo-ravintolassa Kantasataman sydämessä”. Vilkas mielikuvitukseni rupesi laukkaamaan ja mietin kuinka lähialueen asukkaat voisivat tuoda ylisuurista omenasadoistaan osan panimolle ja vastalahjaksi saisivat siiderikuponkeja ravintolaan. Ainakin Katariinassa on joka syksy ylitarjontaa omenista ja niitä tarjoillaan koreissa porttien pielissä… Tämä voisi toimia…    
 
Toivottavsti sain myös sinut inspiroitua ja laittamaan oman ideasi nettisivujen kautta menemään kaupunkisuunnitteluun! Tähän tarvitaan Vihreää voimaa! (joka on muuten mun uusi slogan :))

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *