Hei, olen ENFJ.

Kolmen päivän EMBA-sessio takana ja olen jälleen oppinut ällistyttävän paljon lyhyessä ajassa. Tällä kertaa päivien aiheena oli ”Personal and organizational leadership”. Saimme oppia kahdelta huippuasiantuntijalta: Pekka Mattilalta ja Ben Nothnagelilta. Olimme päivien pohjustukseksi saaneet tehtäväksi lukea viisi artikkelia ja yhden kirjan, joiden pohjalta piti palauttaa ennakkotehtävä. Tehtävänä oli oppia tuntemaan itsensä paremmin, oppia tunnistamaan muita persoonallisuustyyppejä ja mikä tärkeintä, oppia muuttamaan omaa käytöstään muiden ihmisten seurassa siten, että itse on onnellisempi. Tästä taidosta on hyötyä sekä työelämässä että kotona.

Toisena päivänä teimme Myers–Briggsin tyyppi-indikaattoritestin, joka kuvaa ihmisen persoonallisuutta neljän ulottuvuuden avulla. Tyyppi-indikaattorin teoria koostuu 16 erilaisesta persoonallisuustyypistä, ja indikaattorin tuloksena saadaan vastausten perusteella sopivin näistä persoonallisuustyypeistä. Persoonallisuustyyppien nelikirjaimiset kirjainyhdistelmät kertovat tosiasiassa persoonallisuustyypin käyttämät kognitiiviset funktiot ja niiden järjestyksen ja ovat siten kognitiivisten funktioiden joukon lyhenteitä.

I (introvertti) – E (extrovertti): asenne ympäristöön

S (tosiasiallinen) – N (intuitiivinen): tapa hankkia tietoa

T (ajatteleva) – F (tunteva): päätöksenteon peruste

J (harkitseva) – P (spontaani): elämäntyyli

Sain testin perusteella tulokseksi ENFJ, joka saa seuraavan luonnehdinnan:

Lämmin, empaattinen, herkkä ja vastuullinen. Mukautuu vahvasti toisten tunteisiin, tarpeisiin ja motivaatioihin. Löytää potentiaalia kaikista ja haluaa auttaa täysimääräisesti muita löytämään oman potentiaalinsa. Voi toimia kiihdyttäjänä (katalysaattorina) yksilöiden ja ryhmän kasvussa. Uskollinen, reagoi kehuihin ja kritiikkiin. Sosiaalinen, fasilitoi muita ryhmissä ja toimii inspiroivana johtajana. 

Täytyy sanoa, että tulos on hyvin osuva. Tunnistan siitä itseni. Löysin netistä vielä aiheesta lisää luonnehdintaa ja hauskuutin itseäni sivustolla, jossa eri tyypeille oli etsitty sopivat Disney hahmot. Olen Mufasa!

Mufasa on ENFJ:n tapaan voimakas tunnevaikuttaja ja johtaja. Hänellä on vahva visio itseään suuremmasta jatkumosta, elämän kiertokulusta ja luonnon tasapainosta. Mufasan ei koskaan nähdä hermostuvan omasta puolestaan, vaan ainostaan, kun hänelle rakkaat ovat uhattuina. Mufasa on voimakas hahmo, mutta sortuu Scarin suhteen liiallisen hempeäksi ja luottavaiseksi, mikä lopulta kostautuu varsin kuolettavalla tavalla. https://suomi-mbti.blogspot.com/2017/06/disneyn-hahmot-ja-mbti.html

Sunnuntai kuluu jälleen itsetutkiskelun parissa ja kaiken oppimani sulattamisessa. Tulevien viikkojen aikana selviää onko oppi mennyt perille 😉.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *