Kaupungin huvipuistoon kokoontuu aika ajoin suulasta väkeä

Yksi vaalilupauksistani oli blogin pitäminen valtuuston kokouksista. Pyrin pitämään kiinni lupauksistani – ainakin nyt ensimmäisen kokouksen osalta.

Matkalla kaupungintalolle pinnistelin muistiani, miltä tuntui tasan neljä vuotta sitten. ”Ilmassa oli suuren juhlan tuntua. Minua jännitti. Mietin ainakin puoli tuntia (mikä on minulle pitkä aika) mitä pukisin päälleni. En tuntenut ketään. Tai siltä ainakin aluksi tuntui. Valtavan kokoisessa valtuustosalissa minulle hymyiltiin ja tultiin kättelemään. Kättelin ainakin viittäkymmentä ihmistä. Tai siltä se tuntui. Kaikki onnittelivat. Tuntui siltä kuin olisin saavuttanut jotain suurta. Ilman, että varsinaisesti olin tehnyt mitään. Oli iso juttu vihreille saada neljäs valtuutettu ja tämän lisäksi minusta tulisi ympäristölautakunnan puheenjohtaja. Se oli kautta aikojen ensimmäinen puheenjohtajuus Kotkan Vihreillä.”

Nyt neljä vuotta myöhemmin tunnelma on vähintäänkin lattea. Vatsassani ei ole perhosia, enkä odota kokoukselta sen suurempaa. Ennen kokouksen alkua pysähdyn nähdessäni tuttuja valtuutettuja ja vaihdamme muutaman lennokkaan (ja humoristisen) ajatuksen Rankin ostamisesta ja tuulivoimasta. Ilahdun välittömästä tunnelmasta ja minusta tuntuu, että jos nyt jotain, niin olen ainakin saanut hyviä tuttavia täältä.

Jäsenten vaalit sujuvat ilman äänestyksiä. Ympäristölautakunnan kohdalla tunnen voimakasta haikeutta. En ole enää mukana päättämässä ympäristölautakunnan asioista. Sitä kokemusta tulen ikävöimään vielä pitkään. Toivon uudelle kokoonpanolle oikein antoisaa nelivuotiskautta. Itse jatkan ”rivivaltuutettuna” ja pyrin tekemään tehtävän hyvin. Lisäksi minut valittiin seutuvaltuusto jäseneksi ja kaupunginhallituksen varajäseneksi. Kaupunginhallituksen Vihreiden jäsen valittiin sisäisellä vaalilla, jonka voitti Kotkan Vihreiden puheenjohtaja Mervi Haakana pistein 17,66. Tulin toiseksi 14,16 pisteellä ja sain kunnian olla Mervin varajäsen.

Avauspuheessa vanhin valtuutettu Esko Almgren lainasi Dostojevskin sanoja osuvasti jotenkin tähän tapaan ”…kaupungin huvipuistoon kokoontuu aika ajoin suulasta väkeä.” Tällä kokemuksella mitä olen saanut, hymyissä suin, uskallan sanoa, että hän kuvailee tätä sirkusta osuvasti. Saa nähdä mitä seuraavat neljä vuotta tuovat tullessaan…

Valtuutettu Almgren peräänkuulutti avointa keskustelua kotkalaisten hyväksi. Hän muistutti että, organisaatio ei tee mitään – ihmiset tekevät ja lopuksi totesi: ”hyvään pyrimme, täydellisyyttä emme saa”.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *