Miten menestyneistä ihmisistä tulee vieläkin menestyneempiä.

What Got You Here Won’t Get You There: How Successful People Become Even More Successful. Abridged Edition by Marshall Goldsmith and Mark Reiter.

Viikonloppu on sujunut itsepohdiskelun merkeissä. Olen ollut nokka kiinni kirjassa, joka kertoo ”kuinka sinusta voi tulla parempi ihminen”. Kirja ei anna neuvoja pelkästään johtajille, vaan noudattamalla ohjeita ja parantamalla omaa käyttäytymistä ja ajattelutapaa, tulee sinusta parempi ihminen myös vapaa-ajalla ja perheen kanssa. Tätä kirjoittaessani olen lukenut kirjasta vasta viidenneksen ja hieman huolissani siitä kuinka ehdin pureskella koko opuksen. Lukeminen on hidasta, koska jokaisella sivulla tuntuu olevan jotain sellaista mitä jään pohtimaan ja peilaamaan omaan elämääni. Jostain syystä uskon jokaisen sanan, mitä kirjassa sanotaan. En tiedä johtuuko se siitä, että kirjan ensimmäiset kuusi sivua ovat suitsutusta kirjoittajasta, joka mitä ilmeisemmin on aika kova äijä. Marshall Goldsmithia on pyydetty konsultoimaan yli 80 eri yhtiön toimitusjohtajaa, maailman huippuyrityksiä kaikki, tietenkin.

Kirja koostuu neljästä osasta. Ensimmäisessä osiossa käydään läpi menestyksen ongelmia (The Trouble with Success).  

Jotta voit tulla paremmaksi, sinun on tiedettävä missä olet nyt, miten olet tähän päätynyt ja ymmärrettävä, että se miten päädyit tähän pisteeseen, ei saa sinua tästä eteenpäin. Alussa todetaan, että fiksut, ahkerat ja hyvin menestyneet ihmiset harjoittelevat paljon. Siinä on vain yksi ongelma. Marshall käyttää vertausta golffareista, joka jälleen muistuttaa minua asioista, jotka niin hyvin tiedän, mutta silti syyllistyn helposti samaan. Golffarit kuvittelevat olevansa parempia kuin itse asiassa ovat. Jos kerran kesässä tekee uuden tulosennätyksen (esimerkiksi alle 90 lyöntiä), ja sata kierrosta pelaa huonompia tuloksia, mieltää golffari oman tasonsa kuitenkin tämän parhaan suorituksen mukaisesti. Golffareilla, kuten johtajilla, on harhainen kuva heidän heikkouksistaan. Tämä käy ilmi sitä, kuinka paljon he käyttävät aikaa sellaisen osa-alueen harjoitteluun, jossa ovat hyviä ja vähän aikaa siihen, joka on heidän heikoin osa-alueensa. Golffareilla ja johtajilla on lisäksi yksi yhteinen tekijä; riippumatta siitä kuinka hyviä he ovat, he haluavat olla parempia. Tämän takia he aina harjoittelevat, käyvät opetuksessa, kokeilevat uusia välineitä, muokkaavat swingiä ja imevät tietoa alan lehdistä ja kirjoista.

Menestyksen harhaluuloja

Jotta muutosta voidaan saada aikaiseksi, tulee meidän ymmärtää mikä estää meitä muuttumasta. Kirjassa esitellään yleisimmät harhaluulot, jotka ovat tyypillisimpiä menestyvillä, fiksuilla ihmisillä. Uskomus 1: minä olen menestynyt. Menestyneet ihmiset uskovat heidän taitoihinsa ja kykyihinsä. He uskovat pystyvänsä tehtävään, joka heille annetaan. He uskovat voittavansa vastustajansa. Jos pyydät esimerkiksi johtoryhmää arvioimaan kunkin jäsenen prosentuaalista panosta, jonka he antavat yritykselle, tulee todennäköisesti yhteenlaskettu summa ylittämään 100 %. Tässä ei ole mitään huonoa! Jos tulos on ale 100 %, suosittelee Marshall vaihtamaan kollegoja. Uskomus ”minä olen menestynyt” kantaa pitkälle, mutta ongelmia tulee sinä vaiheessa, kun käytöstä pitää ruveta muuttamaan.

Uskomus 2: pystyn menestymään. Menestyneet ihmiset uskovat, että he saavat asioita tapahtumaan. Tällaiset ihmiset näkevät asiat mahdollisuutena samaan aikaan kun muut näkevät ne uhkana. He ottavat mielellään riskejä, koska uskovat selviytyvänsä niistä. He eivät usko hyvään tuurin tai arpaonneen. Miljonäärit harvoin raaputtavat ässäarpaa R-kioskilla. Suurin virhe onkin olettaa, että olen menestynyt koska käyttäydyn tällä tavoin. Haaste on ymmärtää, että menestys on saattanut tulla siitäkin huolimatta, että käyttäytyy tällä tavoin.

Uskomus 3: tulen menestymään. Toisin sanoen, minulla on motivaatiota menestyä.  Menestyneet ihmiset ovat optimisteja. He eivät pelkästään usko, että he ovat tehneet menestystä, vaan että se on käytännössä heidän ansiotaan. Tyypillisesti menestynyt ihminen asettaa päämäärän, julkistaa sen ja tekee mitä tahansa, että pääsee tavoitteeseen. Tämä on hyvä asia. Se voi kuitenkin kääntyä vastaan ylisitoutuneena toimintana, jossa kunnianhimoisen henkilön on vaikea sanoa ”ei”. Jos et osaa sanoa ”ei”, sinulla ei ole aikaa tehdä asioita. Ei edes aikaa muuttaa itseäsi paremmaksi.   

Uskomus 4: valitsen menestymisen. Menestyneet ihmiset uskovat tekevänsä sitä mitä he ovat valinneet, koska he ovat näin valinneet. Heillä on korkea tarve päättää itse asioista. Mitä menestyneempi henkilö, sitä enemmän tämä pitää paikkansa. Tällaiset ihmiset tekevät sitä mitä haluavat, riippumatta ulkoisista tekijöistä (esimerkiksi palkasta). Menestyneillä ihmisillä on uniikki ennakkoluulo tai vastenmielisyys tulla manipuloiduksi. Heitä ei voi muuttaa, elleivät he itse halua muuttua. Valitettavasti ihmisiä, jotka ajattelevat, että ”olen valinnut menestyksen” on vaikea saada ajattelemaan, ”ja päätän muuttua”. Tähän on selityksenä psykologiasta tuttu ilmiö ”kognitiivinen dissonanssi”. Mitä enemmän olemme sitoutuneet siihen, että jokin asia on totta, sitä epätodennäköisemmin tulemme uskomaan, että asian vastakohta on totta, vaikka kaikki todisteet puhuvat sen puolesta. Esimerkkinä, jos uskot, että kollegasi Bill on ääliö, tulet suodattamaan kaiken hänen sanomansa tämän uskomuksen kautta. Huolimatta siitä mitä Bill tekee tai sanoo, myös silloin kun Bill ei ole ääliö. Voi kestää vuosia, että tämä uskomus saadaan muutettua.

Sitoutunut ajattelu on hyvä piirre monissa tilanteissa. Se rohkaisee työntekijöitä pysymään kurssissa ja auttaa siihen, etteivät he luovuta. Tietenkin voidaan todeta, että sama päätökseen sitoutumisen piirre on haitallinen silloin kun kurssia pitäisi vaihtaa.    

Kirjan toinen osio on todella mielenkiintoinen. Se kertoo 20 (huonosta) tavasta, jotka pitävät sinut poissa huipulta. Kaikki alkaa, kun kirjassa kehotetaan pohtimaan, mikä on sinun ärsyttävin piirteesi? Siitä on päästävä eroon. Näistä ajatuksista kirjoitan ensi viikolla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *