Muutama sana päivän politiikasta…

Perussuomalaisten ja Soini-Metallin ilmastomalli on saanut paljon huomiota mediassa viime päivinä. Sen enempää ottamatta kantaa mallin moraalisiin kuvioihin, toivoisin kansalaisten nyt heräävän ajattelemaan sitä mitä voisi tapahtua jos ennakoidut kannatusluvut toteutuvat ja Timo Soini istuisi seuraavassa hallituksessa.

Tästä mm. Eero Yrjö-Koskinen kirjoittaa Vihreän Langan kolumnissaan näin: ” Sen lisäksi että ohjelma on kopioitu suoraan Metalliliiton lausunnosta, osa siinä esitetyistä ajatuksista, kuten irtautuminen EU:n energiasitoumuksista, kansainvälisistä ilmastoneuvotteluista ja meriliikenteen rikkipäästöleikkauksista, on todettu kansallisten etujen vastaisiksi. Suomi on osa EU:n sisämarkkinoita, jossa noudatetaan yleisiä pelisääntöjä. Yksipuolinen irtisanoutuminen päästökaupasta johtaisi ennen pitkään EU:n kauppaboikottiin, jonka seuraukset olisivat pienelle kansantaloudelle arvaamattomia.”

Perussuomalaisten ilmastomalli ja maaseutuohjelma antavat selkeän signaalin siitä, että ympäristö ja luontoarvot ovat laatijoilleen toisarvoisia asioita. Ohjelmia toteuttamalla Suomen tarkka ja sopimuksia noudattava tunnollinen maine tuhoutuu. Puhumattakaan, ilmasta, jota hengitämme.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *