Oudot asiat kiinnostavat

Jotain outoa tapahtuu minussa, en vain tiedä mitä. Kuluneen viikon aikana olen elämäni ensimmäistä kertaa käyttänyt nastoja talvikengissä. Ja ne ovat hyvät! Samalla olen tarkkaillut muita ulkoilijoita. Kun näen jonkun liukastelevan, niin huomaan ajattelevani – nii-in, näin liukkaalla kelillä pitäisi olla tällaiset piikit kengissä (Kyllitädin äänellä).

Eikä tässä vielä kaikki. Olen kiinnostunut sotahistoriasta. Tämäkin on täysin uusi piirre minussa. Olen nyt kahdesti katsonut TV1:ltä tulleen dokumentin Lapin sodan aikaisesta ilmatorjunnasta. Ja olen aivan haltioissani. Ohjelmassa vanhat patut muistelevat sotaa ja siinä tapahtuneita pieniä nyansseja. Minua hätkähdyttää se kuinka nämä sodassa olleet lentäjät suhtautuivat kevyesti kuolemaan. Sitä se ei tietenkään ollut, mutta ehkä pakon sanelemana he oppivat tietynlaisen mustan huumorin. Itseäni näissä tarinoissa kiehtoo ihmisen mieli. Kuinka me toimimme ääritilanteissa ja kuinka niistä selvitään. Itse sotiminen on mielestäni typerää. Ristiriidat pitäisi pystyä hoitamaan puhumalla.

Tämä jälkimmäinen outo piirteeni on saanut kotona suosiota. Olemme mieheni kanssa käyneet mielenkiintoisia keskusteluita sotimisen periaatteista ja siitä kuinka ihminen saa motivaation oman henkensä uhraamiseen. Asia on päivän selvä minulle nyt, mutta ei suinkaan ollut ennen näitä kehittäviä dialogeja. Miten miehet ovatkin niin perillä historiasta, sodista ja vuosiluvuista? Tai, ainakin useat tuntemani sofistikoituneet miehet.

Tulin siihen tulokseen, että jonkinlainen kolmen kympin kriisi on ilmeisesti iskemässä. Tai jotain ennusmerkkejä nämä kai ovat..

Ja vielä lopuksi. Koska tämän pitäisi olla poliittinen blogi, haluan kertoa, että Kotkan Vihreät ovat purkaneet teknisen vaaliliiton (kokoomuksen, rkp:n, demareiden, perussuomalaisten, keskustan ja kd:n kanssa) siksi, että kokoomus ja sdp etunenässä aikovat jakaa osakeyhtiöiden hallituspaikat itsekkäästi, ja täten viittaavat kintaalla Kotkassa jo pitkään noudatetulle tavalle, jossa osakeyhtiöpaikat jaetaan (teknisistä liitoista huolimatta) vaalituloksen mukaan. Teknisen liiton purkaminen tulee Kotkan Vihreille kalliiksi, sillä se tarkoittaa valtuuston III varapuheenjohtajan pallin antamista vasemmistoliitolle.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *