Olen 40-vuotias kotkalainen Annika Aalto-Partanen. Takanani on monipuolinen työura sekä yksityisellä että julkisella sektorilla.. Kotkalaisten puolesta olen tehnyt politiikassa töitä jo 10 vuoden ajan.

Ihmisenä olen lämmin, empaattinen ja vastuullinen. Minulle on tärkeää, että myös tulevilla sukupolvilla on täällä hyvä elää.

Toimintani politiikassa

Politiikkaan lähdin mukaan 2009, kun minut valittiin Kotkan kaupunginvaltuustoon. Ensimmäisen kauden toimin ympäristölautakunnan puheenjohtajana ja tällä, sekä edellisellä kaudella, olen Kotkan vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja. Olen ollut kaupunginhallituksessa sekä varsinaisena jäsenenä että varajäsenenä. Kymmenen vuoden aikana olemme onnistuneet tuplaamaan vihreiden paikkamäärän valtuustossa, mikä on upea kehitys vanhassa tehdaskaupungissa. 

Politiikan lisäksi toimin tällä hetkellä Kotka Svenska Samskola Garantiförening r.f:n johtokunnassa.   

Aiempia merkittäviä luottamustehtäviäni ovat olleet jäsenyydet Kymenlaakson maakuntavaltuustossa, Kotkan ensi- ja turvakotiyhdistyksen johtoryhmässä ja SLL:n Kymenlaakson piirihallituksessa. Lisäksi olen toiminut varajäsenenä useissa luottamustehtävissä.

Koulutushistoriani

Ylioppilaaksi valmistumisen jälkeen opiskelin bioanalyytikoksi ammattikorkeakoulu Stadiassa (2001). Tämän jälkeen jatkoin opiskeluja Göteborgin yliopistolla, josta valmistuin meribiologiksi 2004. Osaamistani ole täydentänyt HHJ-tutkinnolla ja HHJ-kurssilla keväällä 2018. Tälle hetkellä opiskelen Aalto-yliopiston eMBA-ohjelmassa ja tavoitteenani on valmistua 05/2021.

Koulutukseni ja työkokemukseni kautta minulla on laaja käytännön asiantuntemus ympäristöasioista.

Työkokemukseni

Työskentelen tällä hetkellä kehityspäällikkönä Kymenlaakson Jäte Oy:ssä, jossa olen toiminut aiemmin myös vs. laatu- ja ympäristöpäällikkönä. Tätä ennen olen toiminut Ekokymenlaakso -hankkeen projektipäällikkönä ja Pernajan kunnan vt. ympäristöpäällikkönä. Ennen siirtymistäni ympäristöalan asiantuntijatehtäviin toimin tutkijana Työterveyslaitoksen ja Helsingin yliopiston palveluksessa sekä erilaisissa bioanalytiikan tehtävissä viiden vuoden ajan.